Za tiskalnik
Novice
Arhiv novic
 
 

Interaktivna urbanistična razstava: ŽELITE? KRANJ!

19. maj 2014

V galerijskem prostoru Stolpa Škrlovec bo v sredo, 21. maja, ob 20h, otvoritev interaktivne razstave »Želite? Kranj!« Avtor fotografij je Luka Vidic.

Razstava se dotika tem, vezanih na oživitev kranjskega mestnega jedra. S fotografijami ter zanimivi podatki in infografikami razstava odkriva vsebine, pomembne za kakovostno življenje v mestu. Avtorji razstave, ki so hkrati tudi avtorji natečajne rešitve prenove ulic in trgov mestnega jedra, obiskovalce z interaktivno postavitvijo in izborom vsebin spodbujajo, da se aktivno opredelijo do vprašanj o prometni ureditvi, zelenih površinah in dogodkih v mestu, pa tudi zakaj se v mestno jedro sploh odpraviti in kaj prostor sprehajalcu ponuja. Svoja stališča bodo obiskovalci lahko izražali preko glasovanja.

Razstava bo na ogled od 21. 5. do 11. 6. Vstop je prost.
Galerija bo v času razstave odprta vsak ponedeljek, sredo in petek od 10.00 do 13.00, vsak torek in četrtek od 13.00 do 19.00 ter vsako soboto od 10.00 do 12.00.
Voden ogled je možen v sredo, 28.5. ob 19.00.
V torek, 10. junija, ob 19h se bo odvila moderirana debata, ki bo vključevala strokovna in s strani obiskovalcev zbrana mnenja o spremembah mestnega jedra Kranja.

Več o razstavi si lahko ogledate na spletni strani.

Vabljeni!

Uredništvo