Za tiskalnik
Novice
Arhiv novic
 
 

Uspehi Oddelka za krajinsko arhitekturo in študentov krajinske arhitekture na mednarodnih natečajih

19. februar 2015

Na mednarodnem idejnem natečaju za predlog ureditve spominskega parka v Amsterdamu na Nizozemskem so v konkurenci 293 natečajnih predlogov pri treh sodelovali študentje in zaposleni na Oddelku za krajinsko arhitekturo, od tega sta se dva uvrstila v ožji izbor 50 najboljših. Med 13 najboljših se je uvrstil in prejel nagrado »Editor's choice award« projekt z naslovom »CONVERGENCE«, ki so ga izdelali Nejc Florjanc, asistent na Oddelku za krajinsko arhitekturo, Tadej Bevk, študent krajinske arhitekture in Eva Eržen, študentka arhitekture. Po mnenju strokovne žirije je predlog prepričal s sodobno idejo združevanja spominskega obeležja in odprtega javnega prostora.

Več na spletni strani univerze in natečaja.

Spomladi 2014 je ob 10. obletnici ustanovitve študija prvega podiplomskega programa iz krajinske arhitekture v Grčiji, Univerza Aristotle v Solunu razpisala mednarodni študentski krajinskoarhitekturni natečaj na temo funkcionalne in oblikovne prenove ulice Tritis Septemvriou, ob kateri so skoncentrirane nekatere ključne dejavnosti mesta Solun. Cilj natečaja je bil izdelati inovativen predlog preureditve ulice v vitalen prostor, privlačen za prebivalce mesta in obiskovalce. Pri tem je bilo treba upoštevati zgodovinsko identiteto mesta, razbiti fragmentiran prostor ob ulici in ga povezati v smiselno celoto ter nadgraditi s pristopi praks vzdržnega razvoja.

Na mednarodnem študentskem krajinskoarhitekturnem natečaju na temo funkcionalne in oblikovne prenove ulice Tritis v Septemvriolu v Grčiji so se študenti krajinske arhitekture, Klavdija Peperko, Nadja Gothe, Mojca Seliškar, Eva Harmel in Davor Dušanić s projektom »OPENING THE STREET IN A DYNAMIC UNIT« uvrstili med pet najboljših in prejeli nagrado »Distinction«.

Več na spletni strani univerze in natečaja.

Čestitamo!

Uredništvo