Za tiskalnik
Novice
Arhiv novic
 
 

Razstava Na terenu – Škofja Loka

14. april 2015 (dopolnjeno 15. april)

DKAS in Oddelek za krajinsko arhitekturo vljudno vabita na razstavo izbranih študentskih projektov Oddelka za krajinsko arhitekturo Biotehniške fakultete iz let 2012-14, ki bo v okviru meseca krajinske arhitekture na ogled v Škofji Loki.

Razstava Na terenu predstavlja izbor študentskih projektov, s katerimi se je septembra 2014 Oddelek za krajinsko arhitekturo Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani predstavljal na 8. bienalu krajinske arhitekture v Barceloni z naslovom A Landscape for You. Bienale krajinske arhitekture v Barceloni poteka že 15 let, letos pa je bila konkurenca sodelujočih prvič razširjena z evropskega na svetovno merilo. Dogodek je v prvi vrsti namenjen predstavitvi in razstavi vidnejših realiziranih projektov s podreja krajinske arhitekture zadnjih petih let, najboljše delo pa je nagrajeno z nagrado Rosa Barba.
Poleg izvedenih projektov se na bienalu tradicionalno predstavljajo tudi krajinskoarhitekturne šole z izdelki svojih študentov. Oddelek za krajinsko arhitekturo se je predstavil z desetimi študentskimi projekti, ki so s kakovostjo in inovativnostjo prepričali žirijo, da je med več kot sto sodelujočimi šolami z vsega sveta, oddelek uvrstila v ožji izbor trinajstih najboljših.
Mentorji: doc. dr. Tatjana Capuder Vidmar, prof. dr. Davorin Gazvoda, prof. dr. Mojca Golobič, doc. mag. Mateja Kregar Tršar, prof. dr. Ana Kučan, doc. Darja Matjašec, as. Nejc Florjanc, as. dr. Nadja Penko Seidl


Razstava je na ogled od 14. aprila 2015 do 10. maja v Sokolskem domu na Mestnem trgu 16-17 v Škofji Loki. Sokolski dom bo v času razstave odprt: od torka do petka med 10. in 12. ter med 17. in 19. uro, v soboto od 9.30 do 12.30 ure, v nedeljo pa med 9.30 in 12.30 uro ter med 17. in 19. uro.

Vabilo je v priponki.

Prisrčno vabljeni!

UO DKAS