Za tiskalnik
Novice
Arhiv novic
 
 

Zelena infrastruktura, Mednarodna konferenca in drugi dogodki DKAS v letu 2016

26. januar 2016

Društvo krajinskih arhitektov Slovenije v letu 2016 napoveduje več dogodkov s katerimi želi izpostaviti pomen zelenih površin in predvsem vlogo načrtovanja zelene infrastrukture za kakovost bivanja. Navdih za dogajanje predstavljata Zeleni sistem Ljubljane in Ljubljana, Zelena prestolnica Evrope 2016.

April, mesec krajinske arhitekture bodo zaznamovali dogodki v različnih krajih Slovenije.

Konec pomladi bo DKAS v sodelovanju z Oddelkom za krajinsko arhitekturo Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani in Mestno občino Ljubljana organiziral mednarodno konferenco »Zelena infrastruktura - novi izziv za načrtovanje mestne krajine«. Konferenca bo predstavila najnovejša teoretična izhodišča, sodobne izzive načrtovanja mestne krajine ter domače in tuje primere mestnih zelenih sistemov. Konferenco bo spremljalo že tradicionalno srečanje društev krajinskih arhitektov Srbije, Hrvaške in Slovenije »Krajina Krajobraz Pejsaž«. Člani obeh gostujočih društev bodo povabljeni tudi k aktivnemu sodelovanju na razstavi in konferenci.

Dogodke bo spremljala načrtovalska razstava primerov zelenih sistemov iz Slovenije, Hrvaške in Srbije, ki se bo iz Ljubljane selila v druge kraje ter podpirala izvedbo novih tematskih dogodkov.

Dogajanje v letu 2016 bo zaokrožila izdaja strokovne monografije »Zeleni sistem Ljubljane«, ki jo pripravlja Oddelek za krajinsko arhitekturo.

Vsi napovedani dogodki bodo sproti podrobneje predstavljeni na spletni strani DKAS, socialnih omrežjih in v dnevnem časopisju.

za UO DKAS
Saša Piano, Ina Šuklje Erjavec in Maja Simoneti