Za tiskalnik
Novice
Arhiv novic
 
 

Krajinskoarhitekturni elementi prvotne zasnove Velenja

23. junij 2016

Razstava skupine krajinskih arhitektk iz Velenja (Saša Piano, Kaja Flis, Julijana Šumić, Lucija Pečovnik, Linda Sušec) prikazuje krajinskoarhitekturne elemente (detajle in celote) prvotne zasnove Velenja, ki so se še ohranili v svoji zasnovani podobi. Ker je tovrstnih elementov vse manj, jih je smiselno ohraniti tudi na slikah. Velenje je intenzivno nastajalo v petdesetih in šestdesetih letih dvajsetega stoletja. Zasnova je bila celovita ter oblikovalsko in vsebinsko dosledna v urbanističnih, arhitekturnih in krajinskoarhitekturnih ureditvah, celotah in detajlih. Izluščiti posamezne krajinskoarhitekturne elemente prvotne zasnove Velenja iz prostora je zato sprejemljivo samo za potrebe razstave saj jih je vredno posebej izpostaviti.
V okviru razstave je izšla tudi zloženka s teksti avtoric ter umetnostne zgodovinarke Milene Koren Božiček in arhitekta Nandeta Korpnika.
Razstava bo odprta do 3. septembra 2016, otvoritev pa bo v petek, 24. junija ob 19. uri v Galeriji Velenje. Vljudno vabljeni!

VABILO

UO DKAS