Za tiskalnik
Novice
Arhiv novic
 
 

Vabilo na konferenco: Mesta in krožno gospodarstvo, 19.10.2017, Maribor

Ministrstvo za okolje in prostor, IPoP – Inštitut za politike prostora in Skupnost občin Slovenije organizirajo v okviru projekta Podpora izvajanju urbane politike in programa URBACT mednarodno konferenco Mesta in krožno gospodarstvo, ki bo v četrtek, 19. oktobra 2017, 9.00–15.30, v Salonu uporabnih umetnosti v Mariboru.

S konferenco želijo izpostaviti potencial mest in pomen aktivne vloge lokalnih uprav za prehod v krožno gospodarstvo. Zainteresirano javnost bodo seznanili s prizadevanji vlade in ministrstev ter Mestne občine Maribor. Tuji strokovnjaki in praktiki bodo predstavili nove urbane prakse, ki pomembno prispevajo k prehodu mest v krožno gospodarstvo in pri katerih ključno vlogo igrajo prebivalci mest in skupnosti. Predstavljene bodo nagrajene dobre prakse programa URBACT iz Kranja in Ljubljane ter možnosti sodelovanja pri razpisu za prenosna omrežja.

Več informacij o dogodku najdete na spletni strani: http://ipop.si/mesta-in-krozno-gospodarstvo-od-urbanih-primerov-in-politik-do-novih-priloznosti-sodelovanja/.

Udeležba je brezplačna, prijavite se prek spletnega obrazca.

Program