Za tiskalnik
Novice
Arhiv novic
 
 

Teden sredozemske obale: Razstava Zelena infrastruktura in delavnica "Mreženje za ekološko povezanost in zeleno infrastrukturo"

V okviru Tedna sredozemske obale in makroregionalnih strategij EU 2018 bo v Manziolijevi palači v Izoli na ogled razstava "Zelena infrastruktura" novi izzivi za načrtovanje mestne krajine«, kjer bo 19. 9. 2018 potekala tudi Nadaljevalna DELAVNICA: »Mreženje za ekološko povezanost in zeleno infrastrukturo«.

18. – 30. 9. 2018, atrij Palače Manzioli v Izoli (Manziolijev trg 5)


Mednarodna razstava prikazuje primere dobre prakse na področju načrtovanja, urejanja in vzdrževanja zelene infrastrukture oziroma mestnih zelenih sistemov. Izpostavlja pomen kakovostnega dela in vzajemnega sodelovanja projektantov, naročnikov, izvajalcev, prebivalcev mest in drugih ter na ta način opozorarja strokovno in širšo javnost na velike potenciale zelene infrastrukture za dvig kakovosti bivalnih okolij. Razstava Društva krajinskih arhitektov Slovenije (DKAS) je bila pripravljena ob istoimenski mednarodni konferenci leta 2016 v Ljubljani. Poleg del slovenskih krajinskih arhitektov so na razstavi predstavljena tudi dela članov hrvaškega (HDKA) in srbskega (UPAS) društva ter plakati udeležencev projekta TURAS.

Delavnica je nadaljevanje istoimenske delavnice, ki je bila leta 2017 izvedena v Kopru. Namenjena je povezovanju različnih akterjev alpske in jadransko-jonske regije, ki lahko pomembno prispevajo k vzpostavljanju čezmejne in transnacionalne ekološke povezanosti. Tokratni dialog med deležniki bomo izkoristili za konkretizacijo idejnih predlogov na področju načrtovanja aktivnosti in strateških projektov za ekološko povezanost in zeleno infrastrukturo. Dogodek je pripravil Zavod RS za varstvo narave (so-vodenje EUSALP akcijske skupine 7 in projektni partner AlpGov) v sodelovanju z Ministrstvom RS za okolje in prostor. Delavnica je ena od aktivnosti projekta AlpGov – »Izvajanje alpskih mehanizmov upravljanja Strategije EU za Alpsko regijo« -- iz programa Interreg za alpski prostor, ki se izvaja s finančno podporo Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Več na povezavi