Za tiskalnik
Novice
Arhiv novic
 
 

Zaključek projekta Mesto dreves

V želji, da prispevamo k razvoju dobre prakse upravljanja dreves v urbanem okolju, smo s podporo Podnebnega programa Mreže za prostor v letu 2023 pripravili in izvedli društveni projekt Mesto drevesa. Cilj projekta je bil spodbuditi razvoj in rabo evidence dreves kot orodja za celovito in povezano upravljanje dreves v urbanem okolju. Pripravili smo pregled o občinskih evidencah dreves in uvid v njihovo rabo, izpostavili dobre prakse in oblikovali priporočila za ukrepanje.

Ključne ugotovitve glede stanja evidenc dreves v Sloveniji smo že predstavili na okrogli mizi, ključne rezultate pa smo zbrali v publikaciji Evidenca dreves kot orodje za celovito in povezano upravljanje dreves v urbanem okolju - stanje v slovenskih občinah. Publikacija je namenjena spodbujanju razprave o pomenu evidence ter ozaveščanju o pomenu strokovnega načrtovanja in upravljanja dreves v urbanem okolju in je kot taka prednostno namenjena predstavnikom občin, zadolženim za upravljanje zelenih površin ter odločevalcem tako na lokalni, kot tudi na državni ravni.

Ob zaključku projekta in začetku leta publikacijo objavljamo tudi na spletni strani društva; vabljeni k prebiranju in deljenju!