Za tiskalnik
Novice
Arhiv novic
 
 

Vabilo k sodelovanju pri načrtovanju programov ob norveških turističnih cestah

21. avgust 2007

Norveški direktorat za javne ceste trenutno izvaja projekt "National tourist routes" s katerim namerava do leta 2015 urediti osemnajst odsekov turističnih cest v dolžini 1660 kilometrov. Eden od namenov projekta je opremiti te ceste z visoko kakovostnimi počivališči, razgledišči in postajališči.

Rešitve morajo ne-ivazivno prispevati k predstavitvi izjemnih krajin in pogledov in se dotakniti srca in duše obiskovalcev. Delo vodi samostojna delovna skupina, ki zagotavlja, da bodo te nove turistične zanimivosti dosegale najvišje standarde kakovosti.

Štirje odseki cest so že urejeni in rezultate si lahko ogledate na dveh internetnih naslovih turistveg.no in pa turistvegprosjektet.com. Med doslej uspešno sodelujočimi avtorji projektov je tudi na norveškem delujoča slovenska krajinska arhitekta Živa Jelnikar skupaj z Larsom Bergejem, ki je njen mož in tudi krajinski arhitekt.

Avgusta so se norveški kolegi obrnili na EFLA in razširili vabilo k sodelovanju pri tem nacionalnem projektu tudi v mednarodno skupnost krajinskih arhitektov. Zainteresirani se lahko s svojim CV-jem javite na naslov:

Eva Preede, Landscape architect MNLA (eva.preede@vegvesen.no)
Address: Statens vegvesen Region Sør, Postboks 723, 4808 ARENDAL Norway; Telefon: + 4733371846 / +4748255929


Krajšo predstavitev projekta najdete tudi v reviji Topos, številka 57, December 2006.

Maja Simoneti