Za tiskalnik
Novice
Arhiv novic
 
 

Razstava "Slovensko prostorsko načrtovanje 2006-2007"

15. oktober 2007

V sklopu II. kongresa slovenskih arhitektov, ki bo potekal 9. novembra v Unionski dvorani GH Union v Ljubljani, se je ZAPS letos odločila organizirati tudi razstavo prostorskih načrtovalcev.

Desetdnevno razstavo na kateri lahko sodelujejo slovenski prostorski načrtovalci člani ZAPS bodo odprli v torek, 16. oktobra, ob 19.30 uri v Hiši Arhitekture na Vegovi 8 v Ljubljani. Odprtje bo s krajšo predstavitev del obeležil prof.dr. Andrej Pogačnik, predsednik matične sekcije prostorskih načrtovalcev. Razstava bo na ogled do 26. oktobra 2007, in sicer od ponedeljka do petka od 10. do 18. ure. Več informacij na arhiforum.si

Namen ZAPS je javnosti posebej predstaviti pestrost dela prostorskih načrtovalcev in tako opozoriti tudi na pomen prostorskega načrtovanja. Prostorsko načrtovanje ustvarjalno povezuje razvojne potrebe z mehanizmi varovanja v funkcionalne in harmonične podobe urbanih in naravnih krajin. Prostorski načrt je instrument izvajanja prostorske politike, orodje za preprečevanja globalne disperzije in gradnje prostorske identitete.

Prostorski načrtovalci, katerih dela bodo razstavljena na razstavi "Slovensko prostorsko načrtovanje 2006-2007", so kandidati za pridobitev priznanja "Zlati svinčnik na področju prostorskega planiranja". Komisijo za podelitev nagrad sestavljajo arhitekt prof.dr. Andrej Pogačnik, krajinski arhitekt Jože Novak in gost iz hrvaške arhitekt Srečko Pegan. Nagrade bodo skupaj z drugimi podeljene na II. kongresu slovenskih arhitektov, ki bo letos potekal na temo "identiteta prostora".

Vabilo in sporočilo medijem

mag. Maja Simoneti