Za tiskalnik
Novice
Arhiv novic
 
 

Aktivnosti DKAS

9. junij 2009

Upravni odbor DKAS se je v preteklem mesecu odzval na dva poziva ZAPS in posredoval stališča društva do natečajne politike in do spreminjanja prostorske zakonodaje.

Predsednica DKAS je prejela vabilo Državnega zbora RS na skupno sejo Odbora za kulturo, šolstvo, šport in mladino ter Odbora za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v zvezi s problematiko kulturnega spomenika Kobilarna Lipica. Seja je organizirana na pobudo poslanske skupine ZARES, konkretno poslanca Franca Jurija. Na sejo so vabljeni predstavniki različnih ministrstev, Univerze, sveta javnega zavoda, direktor zavoda, predstavniki ZRC SAZU, profesor dr. Ana Kučan in predsednik Društva prijateljev Lipice Boris A. Novak in predsednik mednarodnega združenja za Lipico Etbin Tavčar. Seja bo v sredo, 10. junija 2009 ob 14.00 v velikem salonu, na Šubičevi 1 v Ljubljani.

Člane DKAS je Udruženje pejzažnih arhitekata Srbije (UPAS) ponovno povabilo, da se udeležijo s svojimi deli III. Salona pejzažne arhitekture, ki bo jeseni letos v galeriji Ikar v Zemunu.

Priponki: Predstavitev stališč DKAS o natečajni praksi in Predstavitev stališč DKAS o spremembah prostorske zakonodaje.

Maja Simoneti, predsednica DKAS