Za tiskalnik
Novice
Arhiv novic
 
 

Seminar za organizacijo partnerstva za razvoj Kulturne četrti v Ljubljani

21. september 2009

V sredo 23. septembra 2009 bo v Slovenskem etnografskem muzeju, v Ljubljani seminar: Lokalno partnerstvo za razvoj Kulturne četrti v Ljubljani. Seminar z odprto razpravo bo med 16. in 19.30 uro.

Inštitut za politike prostora v sodelovanju z zavodom Bunker pripravlja seminar Lokalno partnerstvo za razvoj Kulturne četrti v Ljubljani, ki bo potekal v Slovenskem etnografskem muzeju. Seminar bo predstavil pobudo za razvoj lokalnega partnerstva, ki se poraja v vzhodnem delu središča Ljubljane in katere namen je povezati ustanove, ki sooblikujejo kulturni utrip Ljubljane in na svojstven način osmišljajo bivanje v tem delu mesta.

Na seminarju bo predstavljena vloga partnerstva, razvoj ideje o kulturni četrti, predstavili pa se bodo tudi nekateri od iniciativnih članov partnerstva za razvoj kulturne četrti v Ljubljani, med drugim Bunker in Stara elektrarna, AKC Metelkova, Četrtna skupnost Center in OŠ Tone Čufar. Zbrane goste bo nagovoril tudi podžupan Mestne občine Ljubljana prof. Janez Koželj. Eden od ciljev seminarja je razprava o namenu, ciljih in obliki partnerstva za razvoj kulturne četrti v Ljubljani. Seminar bo izveden v okviru projekta PoLok (www.polok.si), ki spodbuja povezovanje prebivalcev in komuniciranje med organiziranimi lokalnimi pobudami, prostorskimi načrtovalci, investitorji in nosilci urejanja prostora.

Udeležba na seminarju je brezplačna, zaradi lažje organizacije seminarja organizator prosi, da svojo udeležbo javite do torka, 22. septembra ob 16h na elektronski naslov aidan.cerar@ipop.si ali na telefon 01 / 230 84 73.
Prijava naj vsebuje vaše ime in po možnosti kontaktni e-naslov.


Vabilo in program seminarja.

Vljudno vabljeni!

Inštitut za politike prostora, Zavod Bunker