Za tiskalnik
Novice
Arhiv novic
 
 

Mednarodna konferenca z naslovom Dileme v sodobni krajinski arhitekturi

Oddelek za krajinsko arhitekturo Biotehniške fakultete, Univerze v Ljubljani organizira mednarodno konferenco z naslovom “Dileme v sodobni krajinski arhitekturi”, ki bo v Ljubljani, 20. novembra 2009, v novi veliki predavalnici Biotehniške fakultete v Ljubljani, na Jamnikarjevi 101.

Vabljeni govorci bodo predstavili svoje kritične poglede na razvoj in dosežke stroke, kakor tudi bodoče usmeritve krajinskega planiranja in oblikovanja. Razpravljalci bodo poskušali odgovoriti na vprašanja, pred katera so danes postavljeni načrtovalci krajine. Ali se krajinska arhitektura z vsemi svojimi poddisciplinami ustrezno odziva na zahteve in potrebe sodobne družbe? Ali usmeritve v planiranju vodijo do boljših rešitev ali samo služijo kot pomoč drugim disciplinam, ki sodelujejo v procesu prostorskega načrtovanja? So oblikovalske rešitve kakovostne ali zgolj trendovske? Kakšen je resnični značaj krajinske arhitekture?

Poleg zastavljene razprave o dilemah v krajinski arhitekturi, bodo organizatorji ob tej priliki obeležili tudi visoke jubileje svojih mentorjev, dveh profesorjev, ki sta postavila temelje krajinske arhitekture v Sloveniji. Profesor Janez Marušič je nedavno praznoval 70-ti rojstni dan, prof. Dušan Ogrin pa je zakorakal v 80-ta.

Konferenca bo potekala v angleškem jeziku, prevoda ne bo. Kotizacije ni, obvezna pa je prijava zaradi pregleda nad številom udeležencev. Kontaktni osebi za prijavo sta ga. Nadja Penko Seidl (nadja.penko@bf.uni-lj.si) in g.Tomaž Podboj (tomaz.podboj@bf.uni-lj.si).

Spletna stran Oddelka za krajinsko arhitekturo
Program konference