Za tiskalnik
Novice
Arhiv novic
 
 

Posvet o predlogu Zakona o umeščanju prometne, energetske in vodne infrastrukture v prostor

14. januar 2010

Vabimo vas na javni posvet o predlogu Zakona o umeščanju prometne, energetske in vodne infrastrukture v prostor, ki bo potekal 21. januarja od 13:00 do 15:30 v predavalnici Galerija na Fakulteti za arhitekturo, Zoisova 12 v Ljubljani.

Ministrstvo za okolje in prostor naj bi 15. januarja 2010 začelo javno razpravo o predlogu Zakona o umeščanju prometne, energetske in vodne infrastrukture v prostor. Namen novega zakona sta skrajšanje postopkov umeščanja velikih infrastrukturnih objektov v prostor in večja učinkovitost črpanja evropskih sredstev iz tega naslova.

Inštitut za politike prostora organizira javni posvet, s katerim želi spodbuditi razpravo o zakonu še posebej v strokovni javnosti, povezani z urejanjem prostora. V pripravo zakona je ministrstvo od poletja 2009 vključevalo Strateški svet za politiko graditve in urejanja prostora pri GZS, ki predstavlja predvsem investitorsko stran v urejanju prostora. Nasprotno pa, kolikor nam je znano, doslej v pripravo zakona niso bile sistematično vključene druge javnosti povezane z urejanjem prostora, npr. načrtovalski praktiki, lokalne skupnosti, nevladne organizacije, strokovne organizacije ali zainteresirani posamezniki.

Vabimo vas, da se nam pridružite v razpravi in da skupaj prispevamo k čim boljšim zakonskim rešitvam!

Inštitut za politike prostora