Za tiskalnik
Novice
Arhiv novic
 
 

Mednarodni seminar Krajina in izobraževanje Barcelona , Španija: 19-20 November 2009

25. januar 2010

Mednarodni seminar Krajina in izobraževanje je potekal 19. In 20. novembra 2009 v Barceloni, v avditoriju stavbe La Pedrera ahrhitekta Gaudija. Organizirala ga je strokovna institucija iz Katalonije - Landscape Observatory v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, v okviru izvajanja ciljev Evropske konvencije o krajini.

S prispevki so sodelovali vabljeni eksperti z Evrope, kjer so predstavili:
  • namen in utemeljili pomembnost izvajanja izobraževanja s področja varstva in razvoja krajin za večanje kvalitete bivanja posameznika in družbe, za kvalitetnejše varstvo, načrtovanje in upravljanje krajin;
  • primere izvedenih projektov dobre prakse krajinskega ozaveščanja in izobraževanja na različnih formalnih ravneh s področja šolstva in izobraževanje širše javnosti v okviru nevladnih in drugih organizacij.

Na povabilo organizatorja, je Nataša Bratina Jurkovič predstavila izvedeni projekt društva DKAS "Mi urejamo krajino" (2004-2005), kot primer dobre prakse iz Slovenije.

Seminarja se je udeležilo okrog 200 udeležencev predvsem iz Španije in drugih držav Evrope. Na spletni strani organizatorja www.catpaisatge.net lahko najdete program in poročilo mednarodnega seminarja. V letu 2010 bodo izdali tudi zbornik s predstavljenimi prispevki ekspertov z mednarodnega seminarja Landscape and Education.

mag. Nataša Bratina Jurkovič