Za tiskalnik
Novice
Arhiv novic
 
 

3 Parki

23. marec 2010

Odgovorni v dveh pomurskih in enem madžarskem mestu so prepoznali, da zelene površine nudijo višji standard kakovosti bivanja njihovih prebivalcev. V ta namen so uspešno skupaj kandidirali za pridobitev evropskih nepovratnih sredstev s projektom » PARKI/3 PARK« v skupni vrednosti slabih 2 milijonov evrov. Projekt delno financira Evropski sklad za regionalni razvoj. Projektni partnerji so vodilna Murska Sobota ter Gornja Radgona in madžarski Körmend.

V sporočilu za medije je zapisano, da projekt prinaša mestom osebne, družbene, okoljske in ekonomske priložnosti ter koristi. Investicije in programi v parkih in rekreacijskih sistemih oblikujejo spodbudno in pozitivno zeleno ter družbeno infrastrukturo kakovostnega bivanja v mestih.

Projekt, ki se ga lotevajo, bo v mestu Murska Sobota vseboval revitalizacijo mestnega parka in mestnega gozda, načrt novih parkovnih površin v Murski Soboti, revitalizacijo topolovega drevoreda med Mursko Soboto in Rakičanom ter izdelavo promocijskega filma o življenju v parkih. V Gornji Radgoni bo projekt zajel načrt novega mestnega parka, sanacijo gramozne jame in pripravo brošure in filma o parkih, vodiča za upravljavce parka ter pripravo skupne celostne podobe projekta. V madžarskem Körmendu bodo načrtovali obnovo grajskega parka.

Spodbudno je, da so pomen zelenih površin mesta prepoznali v najmanj razviti slovenski regiji. Projekt lahko tako postane dober vzor tudi za preostala slovenska mesta.

Več na sobotainfo.com

Uredništvo