Za tiskalnik
Novice
Arhiv novic
 
 

Predavanje in razstava: OLIMPIJSKI PARK - Zapuščina olimpijskega Londona

8. junij 2012

Urbanistični inštitut RS vabi na predavanje in razstavo o Olimpijskem parku v Londonu. Dogodek bo 19. junija 2012 ob 17. uri v knjižnici Urbanističnega inštituta RS.

Olimpijski park bo gostil glavna prizorišča olimpijade v Londonu 2012, hkrati pa je bil zasnovan tako, da pusti trajno zapuščino mestu - ko bodo odšli še zadnji športniki in gledalci, bo služil lokalni skupnosti. Eleanor Fawcett, vodja oddelka za oblikovanje pri londonskem Legacy Development Corporation, bo predstavila vizijo razvoja novega mestnega predela, ki ob priložnosti olimpijskih iger nastaja v vzhodnem Londonu, in trenutni napredek pri uresničevanju te vizije. Park igra osrednjo vlogo pri regeneraciji območja, med drugim bo nudil obsežne parkovne in sprehajalne površine za piknike, sprehode in igro.

Uvodne besede bo spregovoril britanski veleposlanik v Sloveniji Andrew Page, ki bo tudi uradno otvoril razstavo o Olimpijskem parku. Razstava izpostavlja inovativne rešitve pri zasnovi in gradnji parka, po večmesečnem kroženju po Evropi svojo pot zaključuje v Ljubljani.

Uredništvo