Za tiskalnik
Novice
Arhiv novic
 
 

Razstava Mesto pripoveduje in okrogla miza Umetnost in mesto

12. oktober 2012

V okviru 23. bienala oblikovanja vabi MAO (Muzej za arhitekturo in oblikovanje) na voden ogled po razstavi Mesto pripoveduje (vodil bo soavtor razstave, Raheel Mohammed, direktor organizacije Maslaha). Dogodek bosta odprla James Hampson, direktor British Councila v Sloveniji in na Hrvaškem, ter Matevž Čelik, direktor Muzeja za arhitekturo in oblikovanje. Dogodka se bo udeležil tudi Graham Sheffield, direktor generalnega direktorata za umetnost v British Councilu. Vodeni ogled bo potekal v angleškem jeziku.

Po ogledu razstave bo v Stari mestni elektrarni – Elektro Ljubljana razprava o ustvarjalnosti in regeneraciji mestnih skupnosti. Okroglo mizo bo moderiral Aidan Cerar. Raheelu Mohammedu se bo pridružil Graham Sheffield, direktor generalnega direktorata za umetnost v British Councilu in domači strokovnjaki in praktiki s področja urbanizma, prostorske sociologije in umetniškega ustvarjanja.

Odprtje in voden ogled razstave bo v ponedeljek, 15. oktobra 2012, ob 17.00 v Narodnem muzeju Slovenije – Metelkova v Ljubljani. Razstava bo na ogled do 11. novembra 2012. Okrogla miza Umetnost in mesto, debatni večer bo ob 18.00 v Stari mestni elektrarni – Elektro Ljubljana v Ljubljani.

Več o dogodkih na spletni strani 23. bienala oblikovanja.

Uredništvo