Za tiskalnik
Novice
Arhiv novic
 
 

Razstava skic krajinske arhitektke Caroline Lavoie

18. oktober 2012

Otvoritev razstave z naslovom Vpogled v srednji plan: očrtavanje krajin ameriškega zahoda bo v četrtek, 25.10. ob 19.00 v Hiši arhitekturev Ljubljani.

Razstava bo na ogled do 14. novembra vsak delovni dan od 14.00 do 18.00. Razstavo bo odprl prodekan Biotehniške fakultete prof. dr. Davorin Gazvoda.

Prof. Caroline Lavoie prihaja z Oddelka za krajinsko arhitekturo in okoljsko načrtovanje Univerze v Utahu. Je magistrica krajinske arhitekture in urbanizma. Poleg oblikovanja in načrtovanja krajine deluje tudi kot konceptualna umetnica, ki raziskuje zaznavanje in prezentacijo krajine v prostoru, teoretskem okviru in v samem oblikovalskem procesu. Ob raziskovanju teoretičnih modelov krajinskega oblikovanja in poučevanja razvija osebno prefinjeno krajinsko risbo. Njene risbe značilnih krajin ameriške zvezne države Utah so bile predstavljene na različnih razstavah in objavljene v prestižni reviji Landscape Journal v članku z naslovom Skiciranje krajine: raziskovanje duha prostora. Risbe odražajo celoten proces terenskega skiciranja od videnja, interpretacije in razumevanja kakovosti in raznolikosti krajin s katerimi se sreča krajinska arhitektka. Na razstavi so predstavljene risbe od povsem puščavskih krajin do vodnih in skalnatih, hribovitih delov prostora z nekaterimi značilnimi prvinami ameriških zahodnih krajin. Vse razstavljene risbe so originalne, v tem smislu, da so nastale na lokaciji in so neposreden zapis videnega in občutenega. Pri tem ne gre samo za analitičen zapis, pač pa tudi za oseben pristop krajinske arhitekte in za neposredno komunikacijo z obiskovalci razstave. Nekatere risbe velikega formata namreč približajo obiskovalcu razstave razsežnost in pestrost krajine ameriškega zahoda v državi Utah.

Vir: ZAPS