Za tiskalnik
Novice
Arhiv novic
 
 

Zaključno srečanje projekta vitalne krajine

11. april 2013

Konec marca se je iztkel mednarodni projekt Vital Landscapes, ki je predstavil svoje delo januarja letos na Dunaju. Slovenski partnerji projekta pa bodo povzeli predvsem rezutlate dela v zadnjem letu na srečanju ambasadorjev Ljubljanskega barja v četrtek, 11. aprila ob 18.00 na Igu.

V projektu Vita Landscapes so partnerji iz sedmih držav proučevali inovativne načine vključevanja lokalnih prebivalcev in širše javnosti v upravljanje s krajino. Ljubljansko barje je bilo izbrano za pilotno območje z željo, da bi s pomočjo projekta lahko opozorili na izjemno barjansko krajino in izpostavili vlogo človeka za stanje v prostoru ter tako ustrezno dopolnili že uveljavljeno razumevanje o naravovarstvenemu pomenu tega območja. Projekt je končan, a dejavnosti, ki jih je spodbudil se razvijajo in ljudje, ki jih je navdihnil, delujejo dalje.

Na drugem srečanju ambasadorjev Ljubljanskega barja bodo med drugim napovedani izzidi zadnjih projektnih brošur, izšli bosta še brošura o kmetijstvu in priročnik za širjenje znanja o dleovanj uvode na barju, predstavljena pa bosta tudi projektna pisarna, ki bo po zaključku projekta preko spleta ponujala uporabnikom pripomočke za učinkovitejše trženje pod skupno blagovno znamko in nova, inovativna turistično ponudba, ki bolj ustvarjalnim turistom ponuja drugačen način doživljanja krajine in ljudi Ljubljanskega barja.

Vabilo na dogodek.

Uredništvo