Za tiskalnik
Novice
Arhiv novic
 
 

Rajski festival naravoslovnega filma

22. maj 2013

Krajinski park Goričko vabi na 2. Rajski festival naravoslovnega filma, ki je tokrat posvečen VODI. Dogodek bo jutri, 23. maja 2013 v Viteški dvorani gradu Grad:

- dopoldne se dobo predstavili mladi z JUNIOR filmi – gledali in ocenjevali bodo videofilme osnovnošolcev;
- popoldne bodo v družbi Matjaža Mihelčiča, ustvarjalca ciklusa filmov Slovenski vodni krog, ki je na Goričkem posnel že več vodnih poti: Ledavo, Veliko Krko, Kučnico in v Prekmurju Muro – na ogled bo projekcija filma o Kučnici in Učji v Reziji, sledil bo pogovor.

Po odmoru s pogostitvijo v črni kuhinji bo sledil performans s poezijo in plesom Veronike Gradišek (v koncertnem salonu), ob 20.30 bo na sporedu pogovor s producentko Majo Weiss in projekcija filma o vojni za vodo – DarFur (v Viteški dvorani).

Več preberite v priponki.

Obvestilo organizatorja: Na prireditev odpelje iz Murske Sobote brezplačni avtobus iz avtobusne postaje ob 16.30. Iz gradu se vrača ob 23.00. Za rezervacijo sedeža sporočite Janezu Žlebiču na tel.: 031 893 810.

Vabljeni vsi, ki vam je mar za VODO na našem planetu in lepo pozdravljeni ob današnjem mednarodnem dnevu biotske raznovrstnosti, 22. maju.

Stanka Dešnik