Za tiskalnik
Novice
Arhiv novic
 
 

Mreža za prostor vabi: posvet v Ljubljani in delavnici v Celju

4. oktober 2013

Inštitut za politike prostora, koordinator Mreže za prostor, vabi na posvet z naslovom Začasna raba prostora – revitalizacija z majhnimi koraki. Dogodek bo v ponedeljek, 7. oktobra 2013 med 14.00 in 17.00 v Ljubljani (Mestni trg 15).

Namen posveta, ki ga Mreža za prostor pripravlja kot osrednji dogodek Dneva za prostor 2013, je popularizirati začasno rabo prostora in k njenemu pogostejšemu prakticiranju spodbuditi tako potencialne uporabnike (ustvarjalne in družbeno dejavne skupine in posameznike, podjetnike, itd.) kot javne in zasebne lastnike nepremičnin.

Več o dogodku najdete na tej povezavi (IPOP).


V sredo, 9. oktobra 2013 pa bosta potekali dve delavnici Mreže za prostor. Dogodka bosta v Celju (v prostorih Zavoda Celeia Celje / Centra sodobnih umetnosti v Galeriji Račka v Celju), potekala bosta od 15h do 18h. Najprej bo ob 15h na vrsti delavnica “Začasna raba prostora – revitalizacija z majhnimi koraki”, ki bo prek izmenjave izkušenj nadgrajevala istoimenski ponedeljkov posvet v Ljubljani, ob 16:30 pa bo sledil še pogovor “Participativni proračun kot orodje urbane politike”.

Več o dogodkih v Celju najdete na tej povezavi (IPOP).

Uredništvo