Za tiskalnik
Novice
Mesec KA 2016
 
 

MESEC KA 2016 - Dogodki v tretjem tednu, od 18. do 23. aprila 2016

V tretjem tednu letošnjega meseca krajinske arhitekture (glej najava) se bo odvijalo 10 dogodkov (čas kraj - glej KOLEDAR in facebook).

V tem tednu bosta dve predavanji: v Ljubljani na Biotehniški fakulteti bo ameriški krajinski arhitekt Brad Collet predstavil temo ačrtovanje učinkovito delujočih krajin na regionalni in mestni ravni (20. april 2016 ob 18h). V Velenju pa bo o svojih pogledih na Ugrezninska jezera Šaleške doline – nekoč, danes, jutri govorila Saša Piano.

Izvedena bosta dva vodena pogovora: Pravokotna miza »Prenova sosesk« bo v Novem mestu, v Ljubljani pa bo v okviru Knjižnice pod drevesi pogovor z gosti, krajinskimi arhitekti Urško Krajnc, Lukom Javornikom in Dušanom Stuparjem »Katera knjiga navdihuje krajinskega arhitekta pri delu?« .

V tem tednu bo otvoritev dveh razstav: v Murski Soboti Študentski projekt Vizija Murske Sobote v Izoli pa bo predstavljen Stari urbanistični načrt Izole. Še vedno pa je na ogled pet razstav: dve v Slovenj Gradcu (Krajina in strukture v krajini in Publikacije s področja krajinske arhitekture) ter po ena v Ljubljani (Novi univerzitetni kampus), Škofji Loki (SloVIEWija v Škofji Loki), v Celju (Krajine Slovenije) in v Podčetrtku (Publikacije s področja krajinske arhitekture) .

V Ivančni Gorici se izteka zbiranje gradiva za razstavo Razvoj risbe skozi krajino – krajina od otroškega do profesionalnega pogleda izvedena pa bo tudi čitalnica z otroško delavnico Čitalnica pod drevesi.

V Piranu bo najprej voden ogled Piranski oljčnik kasneje pa še delavnica Zbiranje idej za bodočnost piranskega oljčnika.

O drevesih ZA drevesa pa bo dogodek s sprehodom, pogovorom in stojnicami v Izoli.

Vljudno vas vabimo, da še naprej z nami praznujete mesec krajinske arhitekture in se hkrati zahvaljujemo za vsa dosedanja druženja.

UO DKAS