Za tiskalnik
Novice
Mesec KA 2016
 
 

MESEC KA 2016 - Dogodki v prvem tednu, od 1. do 9. aprila 2016

V prvem tednu letošnjega meseca krajinske arhitekture (glej najava) se bo razvrstilo 14 dogodkov (čas kraj - glej KOLEDAR in facebook).

Osredji dogodek meseca, predavanje ugledne profesorice, škotske krajinske arhitektke, dr. Catharine Ward Thompson iz Edinburga je že bil v Ljubljani. Predavanje je bilo hkrati tudi napoved mednarodne konference Zelena infrastruktura - novi izzivi načrtovanja mestne krajine, ki bo 17. maja v Ljubljani.

Pogovarjali se boste lahko s krajinskima arhitektkama: V Ljubljani bo pogovor Čas za razmislek z letošnjo dobitnico posebnega priznanja DKAS, mag. Majo Simoneti (7. april), v Ribnici pa pogovor z dr. Petro Vertelj Nared, Zelene površine v Ribnici in kaj lahko izboljšamo (6. april).

Otvorili bomo štiri razstave (dve že v marcu):
- Novi univerzitetni kampus - razstava študentskih projektov Oddelka za krajinsko arhitekturo Biotehniške fakultete (mentorja Darja Matjašec in Dušan Stupar) v Ljubljani.
- SloVIEWija - razstava študentske delavnice izvedene v sodelovanju med Oddelkom za krajinsko arhitekturo Biotehniške fakultete in Fakulteto za arhitekturo (mentorja doc. Darja Matjašec in doc. Miha Dešman) v Škofji Loki.
- Krajine Slovenije - razstava plakatov DKAS v starem jedru Celja.
- Publikacije s področja krajinske arhitekture - razstava publikacij, ki jih posedujeta knjižnici Ksaver Meško v Slovenj Gradcu in Šmarje pri Jelšah v Podčetrtku.

V Ivančni Gorici bomo pričeli zbirati gradivo za razstavo Razvoj risbe skozi krajino – krajina od otroškega do profesionalnega pogleda.

Izvedli bomo pet čitalnic, sprehodov in/ali otroških delavnic v Celju (O drevesu na drevesu), v Podčetrtku (Živa zgradba), v Slovenj Gradcu (Igrišče pod krošnjo, Park, igrišče, moje zatočišče in Učilnica na prostem), in v Velenju (O drevesu pod drevesom, drugič).

Vljudno vas vabimo, da skupaj obeležimo mesec krajinske arhitekture.
Mesec krajinske arhitekture 2016
Predavanje CATHARINE WARD THOMPSON