Za tiskalnik
Novice
Mesec KA 2016
 
 

MESEC KA 2016 - Dogodki v drugem tednu, od 11. do 17. aprila 2016

V drugem tednu letošnjega meseca krajinske arhitekture (glej najava) se bo odvijalo 18 dogodkov (čas kraj - glej KOLEDAR in facebook).

V tem tednu bosta imela predavanje krajinska arhitekta, letošnja nagrajenca DKAS za življenjsko del: mag. Alenka Kocuvan Polutnik v Celju (Japonski vrtovi), mag. Niko Stare pa v Mariboru (Zeleni sistem Maribora nekoč in danes).

V Ljubljani bo pogovor Moje ulice s krajinsko arhitektko mag. Darjo Pergovnik.

V Slovenj Gradcu bo vrata odprla razstava Krajina in strukture v krajini, vse razstave, ki so se pričele v prejšnjem tednu pa še potekajo (Novi univerzitetni kampus v Ljubljani, SloVIEWija v Škofji Loki, Krajine Slovenije v Celju, Publikacije s področja krajinske arhitekture - v Slovenj Gradcu in Podčetrtku. V Slovenj Gradcu bo tudi predstavitev študija: Kaj je krajinska arhitektura?

V Ivančni Gorici bomo še vedno zbirati gradivo za razstavo Razvoj risbe skozi krajino – krajina od otroškega do profesionalnega pogleda.

Izvedli bomo dva vodena sprehoda: v Piranu Kulturna Krajina, kulturna dediščina Pirana in Urejanje zelenih sistemov in Natura 2000 v Prlekiji (Križevci pri Ljutomeru) . Tretji sprehod bo v Podčetrtku in bo združen z delavnico Skozi vrt v park na trg. Pravljične urice združene z delavnicami bodo v Piranu (Ime čarobnega drevesa) , Slovenj Gradcu (Iz hiše v park) in Podčetrtku (Čarobni vrt). Izveden bo tudi zaradi dežja odpadli dogodek v Celju sprehod z delavnico in čitalnico O drevesu na drevesu.


Zahvaljujemo se za številen odziv v prvem tednu in vas vabimo, da skupaj obeležimo mesec krajinske arhitekture tudi v tem tednu. Vljudno vabljeni.

UO DKAS