Za tiskalnik
Novice
Arhiv novic
 
 

Razstava Constructive Alps

22. januar 2014

Vabimo vas na otvoritev arhitekturne razstave mednarodne nagrade za trajnostno gradnjo in prenovo stavb na območju Alp Constructive Alps danes ob 13h v avli Ministrstva za infrstrukturo in prostor.

Na ogled bo trideset najlepših in podnebju najprijaznejših primerov prenove starih in gradnje novih objektov na območju Alp, ki so bili nominirani med približno 400 kandidaturami za mednarodno arhitekturno nagrado za trajnostno prenovo in gradnjo v Alpah Constructive Alps.

Predstavljeni bodo različni vidiki trajnostne gradnje in prenove: trideset predstavitev bo ponudilo pogled strokovnjakov in obenem perspektivo uporabnikov na novozgrajene in prenovljene stanovanjske hiše, industrijske objekte, objekte za prostočasne dejavnosti in objekte v občinski lasti.

Razstavo je pripravila Švicarska konfederacija, ki je skupaj s Kneževino Lihtenštajna letos avgusta že drugič zapored podelila nagrado Constructive Alps. Med nagrajenimi primeri dobre prakse je tudi tretje nagrajeno večnamensko središče za trajnostni razvoj Rinka v Solčavi. Nagrada pomeni prispevek k izvajanju Akcijskega načrta za podnebje v Alpah, ki so ga 2009 sprejeli ministri pogodbenic Alpske konvencije. Več o nagradi je na spletni strani.

Razstavo si lahko ogledate do 5. februarja 2014 na Ministrstvu za infrastrukturo in prostor, na Langusovi 4 v Ljubljani.

Uredništvo