Za tiskalnik
Novice
Arhiv novic
 
 

Poziv k sodelovanju na natečaju E-CLIC

19. februar 2014

Notranjski ekološki center Cerknica vabi k sodelovanju na mednarodnem javnem natečaju E-CLIC - »CLIC Completition For Landscapes// CLIC natečaj za krajine«, ki ga organizirajo v okviru projekta z mednarodnimi partnerji v Programu vseživljenjskega učenja. Projekt podpira tudi ECLAS (European Council of Landscape Architecture Schools).

Natečaj je namenjen srednjim šolam, študentom in širši javnosti. Išče se posameznike, željne tekmovati na natečaju ter učitelje, asistente in profesorje, ki bi natečaj vključili v učni proces (del izvajanja predmeta) oz. informacijo delili s slušatelji.

E-CLIC krajinsko tekmovanje bo potekalo do 31. maja 2014. Udeleženci so vabljeni, da predložijo v presojo idejo/projekt, ki temelji na uporabi IKT (informacijskih in komunikacijskih tehnologij) sredstev in orodij, v katerem so se soočili z izzivom za krajino z ozirom na načela Evropske konvencije o krajini. Udeleženci lahko tekmujejo v eni od treh kategorij (srednješolci, študentje in splošna javnost) in osvojijo izlet v Estonijo, kjer bodo imeli možnost predstaviti svojo zamisel in sodelovati na mednarodnem E-CLIC-ovem tekmovanju.

Slovenski izzivi so naslednji:
- Naj se sliši glas podeželskih krajin tudi v mestu,
- Urbana prenova in krajinska identiteta,
- Izjemne krajine Slovenije.


Več informacij je v krajši najavi, najavi tekmovanja, podrobnejših podatkih o natečaju in na spletni strani.

UO DKAS