Za tiskalnik
Novice
Arhiv novic
 
 

Predavanje o podjetništvu v prostorskem načrtovanju

7. april 2014

Jutri, 8. aprila 2014 ob 18. uri, bo v okviru MKA 2014 predavanje Suzane Simič: Prostorski načrtovalec - podjetnik.

Kako pridobiti in organizirati ustrezno delovno skupino? Kakšno opremo, sredstva potrebuje podjetje, ki se ukvarja s prostorskim načrtovanjem? Kako pridobiti naročnike in kako jih obdržati? Kako urejati finance? Kako skrbeti za nenehno strokovno izpopolnjevanje in motivacijo zaposlenih? Kako poslovati v krizi? Kakšne so specifične težave, s katerimi se spopada tako podjetje in kako jih obvladovati?
V predavanju bodo predstavljene praktične izkušnje direktorice zasebnega podjetja Acer Novo mesto d.o.o. z osnovno dejavnostjo prostorsko načrtovanje. Njene izkušnje so bile pridobljene z ustanovitvijo in razvojem podjetja, ki je danes, po več kot 20-tih letih delovanja, eno od večjih v regiji in ima trenutno 12 redno zaposlenih.
Enostavnih odgovorov na ta vprašanja sicer ni, zato jih na predavanju ne boste našli, pač pa bo predavateljica predstavila razmišljanja in izkušnje, ki morda ponujajo možnost za rešitev katerega od problemov, s kakršnimi se srečujemo podjetniki - prostorski načrtovalci, pa tudi arhitekti in krajinski arhitekti nasploh. In to je tudi namen tega predavanja.


Predavanje bo v Hiši arhitekture (ZAPS) na Vegovi 8 v Ljubljani.

Vabljeni!

Uredništvo