Za tiskalnik
Novice
Arhiv novic
 
 

Delovna akcija čiščenja in odstranjevanja posledic žledoloma v Arboretumu Volčji Potok

3. junij 2014

V soboto, 7. junija 2014, med 9.00 in 14.00 uro bo potekala delovna akcija čiščenja in odstranjevanja posledic februarskega žledoloma v Arboretumu Vočji Potok.

Čeprav danes v zelenje odeta drevesa skrivajo razsežnosti vremenske katastrofe izpred štirih mesecev, je škoda, ki so jo utrpeli slovenski gozdovi in parki, izjemno huda. Z njenimi posledicami se še danes soočajo tudi v Arboretumu Volčji Potok. Arboretum je svoja vrata ponovno odprl že v marcu, očiščene so bile glavne sprehajalne poti v zalednem delu parka, velik del parkovnega gozda pa je zaradi podrtih in polomljenih dreves še vedno nevaren in težje dostopen. Z vašo pomočjo se bo arboretum očistil in zagotovila varnost obiskovalcev predvsem na območju Jelove drage, ki jo je žledolom najbolj prizadel, in njene neposredne okolice.

Delo bo potekalo pod nadzorom strokovnih sodelavcev iz Arboretuma Volčji Potok, ki bodo naloge razdelili tako, da bo to potekalo nadvse varno. Zagotovljeno bo varstvo otrok, ki se bodo lahko pod nadzorom pedagoških delavcev posvečali grabljenju in zlaganju drv v skladovnice, spoznavali bodo rastline ter se seznanili z nastalo škodo. Družine, ki pa bi želele ostati skupaj, bodo parku lahko pomagale z grabljenjem ter urejanjem in pletjem gredic.

Po zaključku dela bo za vse, ki bodo to želeli, organizirani vodenje po parku in svetovanje o urejanju vrtov. Poskrbljeno bo tudi za topel obrok, pijačo in prigrizke.

Za delo so priporočljiva udobna delovna oblačila in primerna obutev ter zaščitne rokavice.

Zaradi organizacijskih potreb je potrebno svojo udeležbo na akciji čim prej prijaviti na spletni strani Arboretuma Volčji Potok. Število udeležencev je namreč zaradi zagotovitve varnosti in nemotenega poteka del omejeno.

Več o akciji lahko preberete na spletnih straneh Arboretuma Volčji Potok in Ministrstva za kulturo.

Vabljeni vsi, tudi vaši družinski člani, prijatelji in znanci!

Upravni odbor DKAS