Za tiskalnik
Novice
Arhiv novic
 
 

Mednarodna šola o urbani pridelavi hrane

24. junij 2014

Urbanistični inštitut Republike Slovenije skupaj s COST Actions TU1201 (Urban Allotment Gardens) in TD1106 (Urban Agriculture Europe) organizira mednarodno šolo o urbani pridelavi hrane Joint Training School »Urban Food Production«, ki bo potekala od 21. do 24. oktobra 2014 v prostorih Urbanističnega inštituta, Trnovski pristan 2, Ljubljana.

Šola je namenjena magistrskim in doktorskim študentom in raziskovalcem z doktoratom in manj kot 8 let delovnih izkušenj po doktoratu.

Na voljo je štipendija za 30 študentov iz držav COST, ki se želijo naučiti več o urbani pridelavi hrane. Cilja šole sta predvsem prehajanje znanja ter izmenjava izkušenj in idej za razvoj celovitega pregleda večih vidikov urbane pridelave hrane, kot so ekonomski, družbeni, prostorski, politični ter urbane tipologije. Splošni kontekst skupne šole izvira iz evropskih mest s posebnim poudarkom na situaciji Ljubljane.

Rok za prijavo z motivacijskim pismom in polnim CV je 7. julij 2014. Organizacijski odbor bo končne odločitve glede na razpoložljiva mesta določil do konca julija 2014.

Več v vabilu.

Vabljeni!

Uredništvo