Za tiskalnik
Novice
Arhiv novic
 
 

Izdana publikacija Kultura prostora in graditve zdaj!

21. marec 2016

Skupina Odgovorno do prostora! (OdP!), katere partner je tudi DKAS, je izdala publikacijo Kultura prostora in graditve zdaj!, v kateri smo se prostorski načrtovalci, inženirji, arhitekti, krajinski arhitekti in geografi v okviru skupine OdP! poenotili v prizadevanjih za urejen prostor ter kakovostno, varno in trajnostno gradnjo.

V publikaciji (izdajatelj ZAPS, soizdajatelj IZS), ki je bila javnosti predstavljena na tiskovni konferenci 16.2.2016 na FGG, so analizirani problemi v prostoru in pri graditvi objektov, postavljeni cilji ter predlagani ukrepi za izboljšanje razmer. Namen publikacije je spremeniti družbeno zavest o prostoru, v katerem živimo, z ozaveščanjem o pomenu prostora pa zagotoviti večjo kakovost bivanja na vseh ravneh.

Izraz podpore za opravljeno delo in prizadevanja avtorjev publikacije je s častnim pokroviteljstvom dogodka ob izidu publikacije izkazal tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Ponosni smo, da je publikacija nastala tudi z velikim prizadevanjem naših članov dr. Aleša Mlakarja, mag. Jelke Hudoklin, mag. Maje Simoneti in Luka Vidica. Hvala vam za vaš trud in žrtvovan čas!


Vabljeni k ogledu E-KNJIGE in POROČILA z novinarske konference, na kateri so sodelovali mag. Tomaž Černe, koordinator OdP!, dr. Andrej Goljar, predsednik ZAPS, dr. Aleš Mlakar, predsednik Matične sekcije prostorskih načrtovalcev ZAPS in g. Matjaž Grilc, IZS.

UO DKAS