Za tiskalnik
Novice
Arhiv novic
 
 

Mednarodni posvet o reki Ledavi od izvira do izliva, ravnanje z naravnimi in umetnimi jezeri v Panoniji

22. marec 2016

Javni zavod Krajinski park Goričko vabi na Mednarodni posvet o reki Ledavi od izvira do izliva, ravnanje z naravnimi in umetnimi jezeri v Panoniji, ki bo v sredo 23.3. ob 10.00 na gradu Grad na Goričkem.

Pomlad je pred vrati in z njo več dela na terenu, opazovanja dogajanja v naravi in seveda tudi razmisleka o tem ali znamo ravnati z naravnimi viri tako, da nam bodo v korist še dolgo tudi po tem, ko bodo gospodarili z njimi naši zanamci, ki se zgledujejo po našem početju. 21. marec je mednarodni dan gozdov, svetovni dan poezije in prvi pomladni dan, 22. marec je svetovni dan voda, 23. marec je svetovni meteorološki dan. Zato vas tega dne vabimo na Goričko.

Goričko je najbolj sušna regija. Ravnanje z vodami, ki jih je samo med 700 - 800 mm na leto, mora biti skrbno in dobro premišljeno. To je pomembno tem bolj, ker naravno tekoče vode, ki jih človek še ni predrugačil, "znajo" s svojim vodnim ekosistemom našo odpadno vodo prečistiti tako, da je spet lahko pitna. Seveda ob pogoju, da jim ljudje to dopustimo, da jim dovolimo imeti življenjski prostor, kjer se razlivajo, kjer se prečiščujejo.

Vabljeni na Goričko, da nam strokovnjaki, ki se ukvarjajo z naravnimi virom - vodami, povedo kako se godi Ledavi in njenemu umetno nastalemu jezeru. V Javnem zavodu Krajinski park Goričko si želijo, da bi v razpravi z obiskovalci ugotovili, da znamo in hočemo skupaj najti dolgoročne rešitve za pomoč vodam in posledično zagotoviti vsem nam zdravo in naravi vitalno življenjsko okolje.

Vabilo

UO DKAS