Za tiskalnik
Novice
Arhiv novic
 
 

Mednarodni razpis »Inventons la Métropole du Grand Paris«

25. november 2016

Francosko veleposlaništvo v Sloveniji vas obvešča o mednarodnem razpisu »Inventons la Métropole du Grand Paris«, ki je namenjen tako francoskim kot tujim strokovnjakom. Namen projekta je predstaviti rešitve, ki omogočajo oblikovanje novega in inovativnega javnega prostora, katerega cilj je izboljšanje kvalitete življenja v trajnostno naravnani in pametni metropoli Pariz. Rok za oddajo kandidatur se izteče 13. januarja 2017.

Organizatorji razpisa pričakujejo projekte z inovativnimi in konkretnimi rešitvami ter odgovori na izzive, ki jih prinaša sodobna družba, urbanistične spremembe ter okoljske zahteve po prilagajanju na podnebne spremembe, kot nadaljevanje smernic, ki so bile začrtane na lanskoletni Podnebni konferenci COP21 v Parizu.

Razpisni projekt je zasnovan kot »open innovation« model in je namenjen vsem, ki bi želeli sodelovati pri oblikovanju jutrišnje metropole Pariz, tako arhitektom, urbanistom, investitorjem ter zagonskim podjetjem. Žirija od kandidatov pričakuje projekte, ki upoštevajo široko zastavljene kriterije, ki pa bodo naknadno definirani in dopolnjeni v skladu s specifičnimi zahtevami županov občin, kjer se nahajajo izbrane projektne lokacije.

Časovnica:
13. januar 2017: rok za oddajo kandidatur
Februar 2017: organizacijski odbor bo pripravil ožji izbor projektov
Julij 2017: objava finalnega izbora
September – november 2017: razglasitev zmagovalnih projektov

Vse informacije o razpisnem projektu ter seznam 61 izbranih lokacij so objavljene na spletnem naslovu.

Kontakt vodje projekta :
Martin Guespereau, martin.guespereau@metropolegrandparis.fr, 00-33-1-85-56-22-12

UO DKAS