Za tiskalnik
Novice
Arhiv novic
 
 

VABILO NA POSVET: SLOVENSKA KRAJINA PRED IZZIVI PRIHODNOSTI

7. april 2017, 9.00-18.00
Biotehniška fakulteta, nova stavba predavalnica D1

Vabimo vas na posvet "Slovenska krajina pred izzivi prihodnosti". Srečanje bo priložnost za pregled dosežkov in predvsem za razpravo o izzivih, ki so pred nami. Krajinska arhitektura je kot mlada stroka v zadnjih desetletjih tudi v Sloveniji zasedla opazno mesto in skozi prizadevanja krajinskih arhitektov v različnih vlogah in funkcijah, v javni upravi in zasebnem sektorju prispevala s sebi lastnim jezikom k razumevanju odnosov v prostoru in k odpiranju številnih razvojno pomembnih vprašanj. Praznovanje v prelomnem času priprav nove strategije prostorskega razvoja Slovenije, novega zakonodajnega paketa in aktualne dolgoročne vizije razvoja države zato posvečamo oceni razmer in pozivu sodržavljanov, partnerjev v urejanju prostora in politike k premisleku o razvoju v prostoru in še prav posebej o razvoju krajine.

S posvetom bosta Oddelek za krajinsko arhitekturo Biotehniške fakultete UL in Društvo krajinskih arhitektov Slovenije (DKAS) počastila 70 let delovanja Biotehniške fakultete in 25 let delovanja društva.

Srečanje bo sestavljeno iz dveh delov, dopoldan bodo krajinski arhitekti spregovorili o svojem delu in razvojnih pričakovanjih, tudi ambicijah, popoldan pa bodo zbrani prisluhnili izhodiščem za pripravo krajinske politike in sodelovali v razpravi z gosti okrogle mize o izzivih prihodnosti.

Posvet je brezplačen, vendar je sodelovanje na posvetu možno le ob predhodni najavi. Prosimo, da se na posvet prijavite: Prijavnica in program.

VABILO

DKAS in Oddelek za krajinsko arhitekturo, UL BF
Datoteke