Za tiskalnik
Novice
Arhiv novic
 
 

Poročilo z okrogle mize: Pogledi na prostorsko načrtovanje skozi čas

23. marca 2017 smo uspešno izvedli Okroglo mizo Pogledi na prostorsko načrtovanje skozi čas, na kateri je bilo prisotnih preko 90 kolegov, med njimi študentje fakultet FGG, FA, FF (geografija) in BF (krajinska arhitektura).

Osrednji del okrogle mize so bili nastopi predavateljev, profesorjev, nekdanjih ministrov, spoštovanih kolegov Naprudnika, Vuge, Gantarja, Marušiča, Piryja, Ravbarja in Pogačnika, ki so se slikovito in kompleksno, pa tudi kritično, ozrli na zadnja desetletja prostorskega načrtovanja, jih začinili z osebnimi vtisi in izkušnjami, obenem komentirali današnje stanje in podali svoja videnja za naprej. Sledila sta diskusijska prispevka kolegov Gajška in Kavčiča. Živahna in plodna je bila tudi razprava! Hvala vsem prisotnim in razpravljavcem za podporo dogodku, ki je bil pravo strokovno medgeneracijsko druženje, predajanje in izmenjava znanja in izkušenj.

Dogovor srečanja je, da bomo oblikovali sklepe v obliki memoranduma, ki bo poslan odgovornim na državni in lokalni ravni, ki so posredno ali neposredno povezani s prostorskim načrtovanjem v RS.

Predsednik DKAS se v imenu vseh organizatorjev in drugih sodelujočih zahvaljuje za obisk in sodelovanje!

Vabljeni k ogledu fotografij in videoposnetka s srečanja na spletni strani.

UO DKAS