Za tiskalnik
Novice
Arhiv novic
 
 

Pestro dogajanje v Mesecu krajinske arhitekture 2019

Praznovanje Meseca krajinske arhitekture je v polnem teku. Društvo krajinskih arhitektov Slovenije (DKAS), krajinske arhitektke in krajinski arhitekti predstavljamo svoje delo in poslanstvo širši zainteresirani javnosti.

V prvem tednu aprila smo na ogled postavili razstave v Gradu na Goričkem, Velenju in Škofji Loki. Vodeni sprehodi so potekali v ljubljanskem Tivoliju, Piranu, Divači in na Veliki planini. Z dogodki v Tivoliju, Izoli in Dornavi smo se posebej posvetili drevesom, na konferenci v Ljubljani pa izobraževanju prostorskih načrtovalcev. Delavnici v Kostanjevici na Krki je sledil še odprti forum.

Na Instagramu že od začetka meseca poteka akcija #vsekrajinestejejo, ki vzpodbuja k razmisleku o slovenskih krajinah in krajinski politiki. Tej temi se letos posvečamo tudi v okviru projekta Varstvo in razvoj slovenske krajine: Izhodišča za oblikovanje krajinske politike. Namen projekta je opozoriti na problem nenadzorovane preobrazbe slovenske krajine in izgubljanja krajinske identitete ter sprožiti vključujoč proces oblikovanja rešitev za celovito varstvo, načrtovanje in upravljanje krajine.

Pestro bo tudi v drugi tretjini meseca. Dogodke, ki se bodo odvijali po celi Sloveniji, si lahko ogledate v mesečnem koledarju ter na strani o Mesecu krajinske arhitekture.

UO DKAS