Za tiskalnik
Novice
Arhiv novic
 
 

Okrogla miza "Slovenija - še moja dežela?"

V sklopu projekta Varstvo in razvoj slovenske krajine vabimo na okroglo mizo Slovenija – še moja dežela?, ki se bo odvijala v sredo, 18. 9. 2019 ob 18. uri v Narodnem muzeju (Metelkova).

Razpravljali bomo o procesih, ki so vplivali na trenutno stanje slovenske krajine, tudi v luči turizma, nanizati nekaj dobrih in slabih praks rokovanja s krajino. Poudariti želimo, da je premišljeno ohranjena krajina lahko izjemen razvojni vir, hkrati pa tudi opozoriti na zmanjševanje kakovosti slovenske krajine v zadnjih desetletjih. Predstavili bomo tudi možnosti za celovito varstvo, načrtovanje in upravljanje krajine v primeru priprave in sprejetja Krajinske politike Slovenije.

Na okrogli mizi bodo sodelovali:

dr. Božidar Jezernik, redni profesor kulturne antropologije, nekdanji dekan Filozofske fakultete, vodja programske skupine Slovenske identitete v evropskem in svetovnem kontekstu
Marjeta Keršič Svetel, interpretatorka naravne in kulturne dediščine
Maša Klemenčič, sektor za raziskave, razvoj, inovacije in evropske projekte na Slovenski turistični organizaciji
dr. Mihael Kline, doktor psihologije, dolgoletni docent na Fakulteti za družbene vede
prof. dr. Ana Kučan, krajinska arhitektka, prejemnica Platinastega svinčnika 2017, profesorica na Oddelku za krajinsko arhitekturo v Ljubljani.
Dogodek bo moderirala dr. Maja Simoneti (Inštitut za politike prostora, IPOP)

Informativne prijave: https://forms.gle/ERyDrCzGCH3C67sp7
Več si preberite v napovedniku.

Okroglo mizo organizira CIPRA Slovenija, društvo za varstvo Alp, ki skupaj z Društvom krajinskih arhitektov Slovenije in Inštitutom za politike prostora izvaja projekt Varstvo in razvoj slovenske krajine: Izhodišča za oblikovanje krajinske politike, ki ga sofinancira Ministrstvo za okolje in prostor.