Za tiskalnik
Novice
Arhiv novic
 
 

Vabilo na posvet: HLADNA MESTA ZA VROČ PLANET

Vljudno vabljeni na spletni posvet in panelno razpravo »HLADNA MESTA ZA VROČ PLANET: pomen prilagajanja na podnebne spremembe v urbanih območjih«, ki bo v četrtek, 15. oktobra 2020, ob 10.00 potekal s prenosom v živo.

Strokovnjaki z različnih področij delovanja bodo predstavili svoj pogled na problematiko prilagajanja na podnebne spremembe v urbanih območjih ter pristope, ki so se ali se še uveljavljajo v teoriji in praksi.

Posvet bo potekal v treh sklopih. V prvem bo osvetljena problematika podnebnih sprememb, izzivi v urbanih območjih ter najpomembnejši koraki za prilagajanje na strateškem nivoju. V drugem sklopu bodo predstavljeni načrtovalski pristopi prilagajanja na podnebne spremembe, tudi na primeru mesta Ljubljane. Tretji sklop bo posvečen možnostim in priložnostim ukrepanja. Po zaključku sklopov bo sledila daljša razprava z zaključki.

Več informacij o posvetu najdete v programu. Panelna razprava bo potekala na spletni platformi Zoom, za udeležbo prosimo, da se prijavite na spletnem obrazcu.

Posvet bo izveden s sofinanciranjem Ministrstva za okolje in prostor ter Mestne občine Ljubljana.