Za tiskalnik
Novice
Arhiv novic
 
 

Simpozij UIRS: Ven za zdravje

Urbanistični inštitut Republike Slovenije organizira zadnji izobraževalni seminar za občine v okviru programa Ven za zdravje 2, promocija strokovnih usmeritev načrtovanja zelenih površin za aktivni življenjski slog med deležniki na lokalni ravni. Seminar z naslovom Zagotavljanje preskrbljenosti naselij z zelenimi površinami za aktiven in zdrav življenjski slog bo potekal v sredo, 5. oktobra 2022 od 10:00 do 13:30 ure na gradu Grad na Goričkem, v sodelovanju z Javnim zavodom Krajinski park Goričko.

Prvi del seminarja se bo nanašal na poglavja priročnika Ven za zdravje; Priročnik za načrtovanje zelenih površin za spodbujanje telesne dejavnosti in zdravega življenjskega sloga: Zakaj? Za koga in kaj? Kje? Kako?, v drugem delu pa bo poudarek na pristopih, načrtovanju in možnostih prenosa v prakso za doseganje celovitosti, ustreznosti in kakovosti zelenih površin za spodbujanje aktivnega življenjskega sloga prebivalcev, ki predstavlja enega pomembnih dejavnikov javnega zdravja.

Vabilo in program je v prilogi in na povezavi: Seminar Ven za zdravje 2, http://venzazdravje.uirs.si/sl-si/novice.
Vsebine bosta predstavili mag. Ina Šuklje Erjavec in Jana Kozamernik z Urbanističnega inštituta Republike Slovenije.

Prijave zbiramo do 30. septembra 2022 na park.goricko@siol.net. Prijava je zaradi omejenega števila udeležencev obvezna.
Čeprav so ciljna publika predstavniki občin Pomurske in Podravske regije, so k udeležbi vabljeni tudi predstavniki vseh drugih občin Slovenije!