Za tiskalnik
Novice
Arhiv novic
 
 

Okrogla miza Obnovljivi viri energije v Sloveniji – prostorski vidiki prehoda na OVE.

Društvo krajinskih arhitektov Slovenije skupaj z Društvom urbanistov in prostorskih planerjev Slovenije, Zbornico za arhitekturo in prostor, Mrežo za prostor in v sodelovanju s Filozofsko fakulteto, Fakulteto za gradbeništvo in geodezijo, Fakulteto za arhitekturo in Biotehniško fakulteto Univerze v Ljubljani organizira okroglo mizo z naslovom Obnovljivi viri energije v Sloveniji – prostorski vidiki prehoda na OVE.

Kot ste seznanjeni je stroka v urejanju prostora zadržano sprejela osnutek Zakona o umeščanju naprav za proizvodnjo električne energije. V svojem odzivu (pošijamo ga tudi v priponki) smo pozvali k več razmislekom o tem, kako celovito nasloviti organiziran prehod na OVE. Na okroglo mizo smo povabili strokovnjake in predstavnike ministrstev s področij, ki jih prehod pomembno zadeva, da bi skupaj odprli javno razpravo o tem, kako bodo OVE spremenili naravno okolje, kmetijsko in kulturno krajino ter urbani prostor. Verjamemo, da lahko javne izmenjave mnenj pomembno prispevajo k obvladovanju vplivov OVE v prostor in okolje ter k sprejemljivosti OVE, zato si želimo, da postanejo interdisciplinarni dogodki na to temo stalna praksa. Radi bi se odprto in konstruktivno pogovarjali o možnostih, ki jih prinaša celovit interdisciplinaren in vključujoč pristop k umeščanju OVE v prostor. Želimo si, da bi nam v Sloveniji uspelo zagnati investicije v OVE v skupno dobro in učinkovito celovito obvladati razvoj dolgoročno vzdržnega sistema preskrbe z energijo.

Na pogovor smo povabili predstavnike stroke in ministrstev pristojnih za infrastrukturo, okolje in prostor, kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter kulturo. Pogovor bo moderiran, najava dogodka je v priponki, za udeležbo na dogodku je potrebna prijava TUKAJ

Dogodek bo potekal v torek, 13. decembra 2022, ob 14.00 (do predvidoma 16.00) v Svečani dvorani FGG UL v Ljubljani.

Vabljeni!

Ekipa DKAS in vsi sodelujoči
Datoteke