Za tiskalnik
Novice
Arhiv novic
 
 

STROKOVNA EKSKURZIJA PO KOZJANSKEM IN POSAVJU, V SOBOTO, 13. MAJA

Drage članice in člani Društva krajinskih arhitektov!

V okviru meseca krajinske arhitekture vas vabimo na strokovno ekskurzijo in veselo druženje na Kozjansko in v Posavje.
Ekskurzija bo potekala v soboto, 13. maja 2023 in sicer z odhodom iz Ljubljane ob 7.30 uri in s predvidenim povratkom ob 20.00 uri.

Po Kozjanskem parku nas bo vodila naša kolegica Vesna Zakonjšek in nam predstavila nabor projektov, ki jih izvajajo v okviru parka. Ogledali si bomo trg Podsreda, drevesnico starih sort jablan in grad Podsreda. Pot nadaljujemo proti vasi Kapele, kjer si bomo ogledali območje Naravnega parka Jovsi. V Krškem si bomo ogledali urbane intervencije, ki jih v sodelovanju z Mestno občino Krško ustvarja ekipa Prostor vmes. Po Intervencijah nas bodo vodile avtorice projektov in predstavnik Mestne občine Krško.

V letu 2021 je Kozjanski regijski park obeležil 40 let delovanja. V novembru 2021 je ta javni zavod med številnimi nominacijami prejel svetovno mednarodno nagrado Meline Mercouri, ki jo pod okriljem Unesca podeljujejo na področju varstva in upravljanja kulturnih krajin. Nagrada se podeljuje vsaki dve leti in je bila tokrat prvič podeljena Sloveniji, Kozjanskemu regijskemu parku.

Na ekskurzijo se bomo odpravili z avtobusom iz Ljubljane. Na avtobus bo mogoče vstopiti tudi vzdolž dolenjske avtoceste.
Kosilo bo na gradu Podsreda.

Program ekskurzije je v priponki prispevka v meniju desno.

Cena izleta za člane in študente znaša 35€, za nečlane pa 45€.
V ceno je vključeno: avtobusni prevoz, jutranja kavica z rogljičkom in kosilo (zelenjavna enolončnica po kozjanskem receptu - korejevec (z mesom ali brez) in jabolčni zavitek).

Vaše prijave pričakujemo do 8.5.2023 na povezavi: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdiLqf9Kf9xSbRsvWLMy2SxdN0dunbxkSNm1KHYfM5oRhRtbA/viewform

Udeležence prosimo, da do takrat poravnajo prispevek (člani, študenti 35€, nečlani 45€) in se s tem dokončno prijavijo na ekskurzijo.

Podatki za nakazilo:
prejemnik: DKAS, Jamnikarjeva 101, 1000 Ljubljana
TTR: SI56 0201 4001 8198 619 (NLB)
sklic: ni potreben, če ga morate vpisati, vpišite 99
namen: "ekskurzija IME in PRIIMEK" udeleženca


Lepo vabljeni, da se nam pridružite!

Upravni odbor DKAS
Datoteke