Za tiskalnik
Novice
Arhiv novic
 
 

Triletje sodobne Evropske krajinske arhitekture

Landscape Architecture Europe
Triletje sodobne Evropske krajinske arhitekture

POZIV K ODDAJI PROJEKTOV


29. avgust 2007

Fundacija LAE (The Landscape Architecture Europe Foundation) vabi k oddaji vaših najboljših projektov s področja krajinske arhitekture. Ožji izbor 45 najboljših projektov iz cele Evrope ter večje število esejev na temo trenutnega razvoja in trendov bo objavljen v drugi številki trienala "Landscape Architecture Europe". Izid je predviden v letu 2009 in sicer v angleškem, nemškem, nizozemskem, francoskem in španskem jeziku.

Prva številka trienala "Landscape Architecture Europe" je izšla februarja 2006 z naslovom: Fieldwork. Landscape Architecture Europe. Med 43 izbranimi projekti je bila Slovenija zastopana s projektom Osnovna šola Ob Rinži v Kočevju (krajinska arhitektura: prof. dr. Ana Kučan).

Oddani projekti morajo biti načrtovani oziroma realizirani v obdobju 2005 - 2007. Dobrodošli so različni projekti: vrtovi, parki, javne odprte površine, podeželska krajina, urbanistični načrti kot tudi regionalni plani. V poštev pridejo le naročeni projekti. Prednost pri izboru imajo realizirani projekti. V primeru nerealiziranih pa imajo prednost strateški plani.

Za natančnejša navodila o pripravi in oddaji projektov kliknite na vabilo. Zadnji dan za oddajo je 5. oktober 2007. Udeležba je brezplačna. Več o publikaciji na www.landscapearchitectureeurope.com

Uredništvo