Za tiskalnik
Novice
Arhiv novic
 
 

Otvoritev razstave Urejanje odprtega prostora na Bledu

9. september 2008

Društvo krajinskih arhitektov Slovenije vabi na otvoritev in ogled razstave Urejanje odprtega prostora. Otvoritev razstave bo v petek, 12. septembra, ob 18. uri v Festivalni dvorani na Bledu.

Aprila 2008 je Društvo krajinskih arhitektov Slovenije (DKAS) v sodelovanju z Oddelkom za krajinsko arhitekturo UL BF, načrtovalci in nekaterimi slovenskimi občinami v Jakopičevi galeriji v Ljubljani pripravilo razstavo o ureditvah javnega prostora, ki je spremljala mednarodno konferenco o urejanju javnega prostora: Javni odprt prostor/Public Open Space. Razstava z naslovom Načrti za ureditve javnega prostora, na katero so organizatorji povabili vse slovenske župane, da skupaj z načrtovalci predstavijo svoje strateške in izvedbene načrte za razvoj javnega prostora in konferenca sta v aprilu počastili praznovanje meseca krajinske arhitekture. Konferenca in razstava sta bili zamišljeni kot spodbuda za razpravo o urejanju javnega prostora, ki naj bi se razvila predvsem med načrtovalci in investitorji, med katerimi so pogosto tudi občine.

Iz te razstave je bila bila s pomočjo Ministrstva za okolje in prostor v času Tedna arhitekture oblikovana nova potujoča razstava z naslovom: Urejanje odprtega prostora, ki je bil prvič izvedena junija 2008 v Novem mestu. Razstava prinaša vpogled v izbrane novejše projekte in tako ilustrira načrtovanje urejanja javnega prostora v Sloveniji. Namen razstave in organizatorja je spodbuditi razpravo o vprašanjih urejanja javnega odprtega prostora ter prostorskega razvoja nasploh.

12. septembra ob 18.00 bo otvoritev razstave v Festivalni dvorani na Bledu. Na otvoritvi bosta spregovorila župan občine Bled Janez Fajfar in arhitekt in publicist Matevž Čelik.

Vabilo

Na voljo sta še zbornik in katalog razstave Javni odprt prostor/Public Open Space.

UO DKAS