Za tiskalnik
Novice
Arhiv novic
 
 

Sedlarjevo srečanje urbanistov letos v Kranju

26. marec 2009

Društvo urbanistov in prostorskih planerjev Slovenije – DUPPS organizira že 21. Sedlarjevo srečanje z mednarodnim seminarjem na temo Urbana Prenova /Urban Regeneration. Letos bo srečanje urbanistov 27. marca 2009 v Kranju, v stavbi občinske uprave na Slovenski cesti 1.

Za temo letošnjega Sedlarja so si člani organziaicjskega odbora mag. Peter Bassin, mag. Miran Gajšek, Boštjan Cotič, doc. dr. Mojca Šašek Divjak, Niko Jurca, izr. prof. dr. Maruška Šubic Kovač, Valentina Lavrenčič in Tomislav Vauda izbrali prenovo mest, ki jo vse pogosteje imenujemo urbana regeneracija.

Kot je v vabilu na srečanje zapisal predsednik DUPPS Miran Gajšek, naj bi bila urbana regeneracija v prihodnje ena izmed ključnih usmeritev razvoja. Na srečanju naj bi sodelovalo tudi nekaj strokovnjakov iz drugih držav. O urbani prenovi v Londonu bo predaval Robin Thompson, zagrebške izkušnje bo udeležencem podal Aleksander Laszlo, Markus Schaefer pa bo predstavil projekt, s katerim je lani zmagal na natečaju Partnerstvo Šmartinka v Ljubljani.

Program in podrobnosti v priponki.

Uredništvo