Za tiskalnik
Novice
Arhiv novic
 
 

Delavnica o invazivnih rastlinah v Botaničnem vrtu

23. september 2009

Botanični vrt organizira 23. septembra ob 17.00 delavnico na temo invazivnih rastlin. V času razstave o invazivnih vrstah v vrtu praktični seminar namenjen prepoznavi invazivnih vrst, načinom preprečevanja razrasti in iztrebljanja. Invazivne vrste imajo namreč neprijetno značilnost, da se v primeru pomanjkljivega vzdrževanja zelo hitro razrastejo in v urbanem okolju povzročajo škodo na ureditvah ter izrivajo iz prostora druge rastline.

Seminar bo posebej zanimiv za vse ki so zadolženi za urejanje javnega odprtega prostora, parkov, zelenic in nasadov, vodnih brežin, obcestnih pasov, pasov ob železniških tirih, prostora pod visokonapetostnimi vodi in  drugih funkcionalnih površin komunalne infrastrukture.

Med praktičnim delom delavnice si bo možno nekatere tujerodne invazivne rastlinske vrste ogledati ter spoznati značilnosti, zaradi katerih so te vrste tako uspešne invazivke. V okviru predavanja bo na kratko predstavljena splošna problematika s poudarkom na situaciji v Sloveniji ter specifično, kako se lotiti iztrebljanja posameznih invazivnih rastlinskih vrst. Delavnica je namenjena vsem, ki jih zanima problematika invazivnih rastlin, še posebno pa tistim, ki gojijo okrasne rastline na svojih vrtovih ali se skušajo nekaterih znebiti. Delavnico bosta vodila izr. prof. dr. Nejc Jogan in dr. Simona Strgulc Krajšek in bo trajala dve uri.

Vstopnina: 3 €, več informacij na: www.botanicni-vrt.si

Maja Simoneti