Za tiskalnik
Novice
Arhiv novic
 
 

Javno & zasebno, pogovor s profesorjem dr. Edwardom Robbinsom

11.10.2010

V okviru slovenske predstavitve na 12. mednarodni razstavi arhitekture La Biennale di Venezia vas vabimo na razgovor s profesorjem dr. Edwardom Robbinsom na temo Javno & zasebno: mestni odprti prostor, ki bo v sredo, 13. oktobra 2010, ob 14. uri na Biotehniški fakulteti, Oddelek za krajinsko arhitekturo, Jamnikarjeva 101, Ljubljana, v drugi stavbi, predavalnica A4, pritličje.

Dr. Edward Robbins, rojen leta 1944 v New Yorku, je profesor urbanizma na Šoli za arhitekturo in oblikovanje v Oslu. Je avtor knjige Why Architects Draw (Zakaj arhitekti rišejo) in so-urednik Shaping the City: Studies in History, Theory and Urban Design. Njegova dela so izšla v The Architectural Review, Spazio e Societa, ANY, Urban Design International, Harvard Design Magazine, Design Book Review in v reviji Journal of Architectural Education. Kot svetovalec je med drugim sodeloval z UNHCR in ameriškim ministrstvom za obrambo.

Razgovor je namenjem študentom in drugim zainteresiranim in bo potekal v angleškem jeziku. Razgovor organizirata Biotehniška fakulteta – Oddelek za krajinsko arhitekturo in Muzej ter galerije mesta Ljubljane.

uredništvo