Za tiskalnik
Novice
Arhiv novic
 
 

Vabilo k oddaji prispevkov za sodelovanje na HUMAN CITIES SIMPOZIJU 2012 / OŽIVLJANJE JAVNEGA PROSTORA Bruselj, 15. in 16. marec 2012

5. oktober 2011
Human Cities Network vabi arhitekte, krajinske arhitekte, oblikovalce, filozofe, sociologe, antropologe in druge k oddaji znanstvenih prispevkov na temo oživljanja javnega prostora. Simpozij je organiziran v okviru festivala z naslovom »Oživljanje javnega prostora / Reclaiming public space« in se bo odvijal od 15. do 31. marca 2012 v Bruslju, Belgija.

Human Cities Network je evropska mreža, ki združuje kulturnike in raziskovalce, ki so aktivni na področju širjenja prostorskih, socialnih in političnih inovacij v javnih prostorih sodobnih mest. Aktivni partnerji mreže so La Cambre-Horta, Pro Materia (Bruselj, BE), Politecnico di Milano (Milano, IT), Cité de design (Saint−Étienne, FR), Urbanistični inštitut Republike Slovenije (Ljubljana, SI), Time Circus (Antwerpen, BE), Esterni (Milano, IT), ProstoRož (Ljubljna, SI), Clear Village (London, VB). Simpozij je organiziran v sodelovanju z združenjem AESOP, tematske skupine za javni prostor.

Vse podrobne informacije in navodila za pripravo prispevkov so na voljo na spletni strani projekta Human Cities.

Rok za oddajo povzetkov je 14. oktober 2011.
Rok za oddajo prispevkov je 13. januar 2012.


Vabljeni!
Urbanistični inštitut RS za Human Cities Network