Za tiskalnik
Novice
Arhiv novic
 
 

IGRIVA ARHITEKTURA

14. oktober 2011

Delavnica ''Vzorci v krajini'' in predavanje ''Arhitekt Jože Plečnik'' v Mestnem muzeju, 15.10.2011 ob 16.00 uri
program

Tudi letošnje leto Hiša Arhitekture, v okviru delovne skupine Arhitektura in otroci, v Mestnem muzeju pričenja z arhitekturnimi delavnicami, ki jih bodo vodili priznani slovenski arhitekti, krajinski arhitekti in drugi strokovnjaki na področju prostora in arhitekture. Otrokom bodo na igriv in sproščen način predstavili svet arhitekture.

Delavnice so namenjene otrokom od petega do dvanajstega leta starosti, dobrodošli pa so tudi starši. Novost letošnjega leta pa so predavanja za otroke in mladostnike stare od 11 do 18 let. Predavanja bodo iz različnih zornih kotov osvetljevala svet arhitekture in prostora. Predavali bodo priznani strokovnjaki s področja arhitekture, krajinske arhitekture, umetnostne zgodovine in likovne teorije ter predavatelji s fakultet Univerze v Ljubljani. V soboto 15. oktobra 2011 ob 16.00 uri v Mestnem muzeju pričenjamo z delavnico za mlajše otroke s področja krajinske arhitekture in s predavanjem s področja arhitekture za starejše otroke in mladostnike.

VZORCI V KRAJINI, Mestni muzej v Pedagoški učilnici
Delavnico bo vodila krajinska arhitektka mag. Nataša Bratina Jurkovič.
Pogovarjali se bomo o tem, kaj je krajina, o razlikovanju naravne in kulturne krajine, o vrstah krajin, o vplivu človeka na spremembe v njej. Opozorili bomo na ustvarjanje človekovih sledi in vzorcev v krajini. Ustvarjali bomo podobo krajine na način sestavljanja vzorcev, ki jih bomo razbrali z opazovanjem fotografij. Delavnica spodbuja senzibilnost do okolja, prostora in krajine.

ARHITEKT JOŽE PLEČNIK , Mestni muzej v Projekcijski dvorani
Predavanje umetnostnega zgodovinarja dr. Damjana Prelovška.
Delo in življenje arhitekta Jožeta Plečnika (1872-1957) bo predstavil eden njegovih največjih poznavalcev. Spoznali bomo Plečnikova dela v Ljubljani, Pragi in na Dunaju, okoliščine njihovega nastanka in življenjska načela arhitekta. V primeru lepega vremena se bomo sprehodili do ene najlepših del v neposredni bližini, Narodno univerzitetne knjižnice.

Vabljeni!
uredništvo