Za tiskalnik
Novice
Arhiv novic
 
 

Mednarodna konferenca MULTIFUNKCIONALNE KRAJINE

14. oktober 2011

Mednarodna konferenca Multifunkcionalne krajine / Multifunctional Landscapes, 10. srečanje v okviru akcij, povezanih z izvajanjem Evropske konvencije o krajini, Evora, Portugalska, 20.-21. oktober 2011, strokovna ekskurzija 22. oktober 2011.
program


Konferenca je letno strokovno srečanje držav podpisnic Evropske konvencije o krajini. Dogodek organizirata Svet Evrope – Oddelek za kulturno dediščino, krajino in prostorsko načrtovanje v sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, morje, okolje in prostorsko načrtovanje s Portugalske in Direktorat za prostorsko načrtovanje in urbani razvoj. Dogodek se bo odvijal na Univerzi v Evori na Portugalskem. Mednarodna konferenca vključuje štiri delavnice z naslednjimi vsebinami: 1) The cultural dimension of the landscape, for a new approach of the territory; 2) The ecological and environmental dimensions of the landscape, for harmonious territories; 3) The social and economic dimensions of the landscape, a potential for well-being and development, landscape governance, a common good and a collective interest.

Delavnice so namenjene izvajanju Evropske konvencije o krajini in izmenjavi izkušenj na ravni Evrope, predstavitvi primerov dobre prakse, razpravi o aktualnih vsebinah ter iskanju rešitev skozi razpravo in pobude, povezanimi z razvojem in varstvom krajine. Na delavnicah bodo s prispevkom aktivno sodelovali tudi krajinski arhitekti iz Slovenije.

Mednarodno strokovno srečanje je namenjeno vladnim uradnikom, predstavnikom lokalnih in regionalnih oblasti, strokovni javnosti, splošni javnosti, zasebnim in nevladnim organizacijam, ki delujejo na področju načrtovanja, urejanja, varstva krajine in prostorskega načrtovanja. Udeležba je brezplačna, vendar je število udeležencev omejeno. V okviru srečanja bo izveden tudi dogodek 2. podelitve krajinske nagrade Sveta Evrope 2011. Zadnji dan bo izvedena strokovna ekskurzija, namenjena predstavitvi kulturnih krajin Portugalske, območji Monsaraz in Alqueva.

Vabljeni!
uredništvo