Za tiskalnik
Novice
Arhiv novic
 
 

Natečaj za agrarne novinarje

13. avgust 2012

Evropska komisija spodbuja zanimanje mladih za razvoj podeželja in skupno evropsko kmetijsko politiko z razpisom natečaja za mlade novinarje. Rastoče zanimanje za gospodarske priložnosti podeželja, tudi med mlado, dobro izobraženo, poslovno ambiciozno in kreativno populacijo, pa v novo perspektivo postavlja tudi varstvo in razvoj kulturne krajine. Natečaj je zato zanimiv tudi za mlade in razmišljujoče krajinske arhitekte.

Natečaj razpisuje generalni direktorat za kmetijstvo in razvoj podeželja pri Evropski komisiji v sodelovanju z Evropsko mrežo agrarnih novinarjev (ENAJ - European Network of Agricultural Journalists).

Na natečaju sta razpisani dve temi: 1.) kako mladi kmetje začnejo samostojno poslovno pot in 2.) okoljsko trajnostno kmetijstvo. Na natečaju lahko sodelujejo novinarji in študenti novinarstva, stari do 35 let, ki prihajajo iz držav članic, združenih v ENAJ : Avstrija, Belgija, Češka, Danska, Finska, Francija, Nemčija, Velika Britanija, Madžarska, Irska, Poljska, Slovaška, Slovenija, Španija, Švedska in Nizozemska.

Rok za oddajo prispevkov je 20. september 2012, in sicer se prispevke v Sloveniji odda tako, da se jih pošljite nacionalni predstavnici združenja ENAJ ga. Tatjani Čop na njen elektronski naslov: tatjana.cop@siol.net Prispevke lahko oddate v nacionalnem jeziku. Združenje ENAJ bo iz obeh kategorij nominiralo najboljši članek ter ga v prevod posredovalo Evropski komisiji.

Več o skupni kmetijski politiki EU .

Več o ENAJ in podrobnosti o natečaju - spletna stran ENAJ.

Uredništvo